Bugün bir önceki postumda bahsettiğim bluzları paylaşmak istiyorum.Dantel kısmını bir arkadaşım ördü.Dantelin yakından çekilen resmine dikkatli bakarsanız önce dantelin kumaşa dikilen tarafı değil de boyuna yakın olan tarafının düz şerit şeklinde (eni 5 delik olacak şekilde)örüldüğünü (uzunluğu 74 cm) görürsünüz. Şeritin iki ucu birleştirilip yuvarlak hale getiriliyor. Dantelin geriye kalan kısmı örülen şeritin kenarına (etrafına dolanarak) örülüyor. Bunun için bir deliğiin içine 6 dolgu yapıp dolguları yaparken tığa bir dolayıp üç aşamada çekilir. 6 dolgudan sonra zincir çekip yandaki deliğe batılır, tekrar zincir çekilip yanındaki deliğe 6 dolgu yaparak devam edilir. Arkadaşım 50 numara dantel ipliği kullandı. Şile bezine dikilen kolsuz dantel için Ören Bayan marka dantel ipinin çapa olanı kullanıldı. (Çapa olan ip diğerine göre daha pahalı, normal dantel ipi 6 TL, Çapa olan ise 11-15 TL arasında değişiyor.kuka ağırlığı 100 gr.) Arkadaşlar çapa ile örülenin daha güzel durduğunu düşünüyor.Ben kendiminki de çok beğendim.Şimdi gelelim bluzlara.
İlkini benim için hazırladık. Kumaşı İzmir caddesinin Necatibey caddesine yakın sokağına yer alan Bursa Pazarında aldım.Metresi 5 TL idi. Ben 80 cm aldım ama daha kısa yaparsanız 70 cm de yeter.
Hazır bir bluzuma koyup kalıp çıkardık. Dantel kısmı kumaşa elde tutturuldu.
Bu model kolsuz örüldü.Alt kısma şile bezi dikildi. Yakada için çapa marka dantel ipi kullanıldı.Diğerine göre daha ince duruyor.
Bu model ise yine kollu örüldü ve şile bezine geçirildi.
Kol detayı...
Yaka Detayı...
Bluzları elimden geldiğince resimlemeye çalıştım.Bunlarda sonra başka modelde bir dantel yaka daha ördüm, onu da diktikten sonra eklerim.
Bluzlarımızı hepimiz severek giyiyoruz. Umarım size de fikir vermiştir.Güzel bir hafta sonu ve hayırlı cumalar dileğiyle...